Arrangera programpunkt

22-24 september går Lajvlabbet av för fjärde gången. Denna gång ska vi slå på stort, med mycket aktiviteter för alla sorters smaker! För att detta ska kunna vara möjligt behöver vi få in dina bidrag till programpunkter!

Varför ska jag arrangera en programpunkt? 

Bortsett från att du träffar spännande människor, nya som gamla, och får tillfället att ge andra en minnesvärd upplevelse kommer du också få en liten gåva som tack för ditt engagemang och reducerad anmälningsavgift. Lajvlabbet blir så bra som vi tillsammans gör det. Vi tillhandahållet lokaler och deltagare, du kommer och arrangerar en programpunkt kring det du är intresserad av och vill dela med dig av till andra! Kom och var med, arrangera på Lajvlabbet och delta själv på andras programpunkter! 

Vem får arrangera? 

Vem som helst som känner sig peppad att arrangera får skicka in bidrag. Eftersom vi bara har en helg och har begränsat med lokaler kommer kanske inte alla bidrag till programpunkter att få plats, ifall vi får in väldigt många förslag. Men givetvis ska vi försöka få in så många som möjligt! Du är välkommen att skicka in ditt förslag vare sig du är erfaren arrangör eller nybörjarlajvare men vill testa på att hålla i något.

Vad kan jag arrangera? 

En föreläsning: det kan handla om precis vad som helst inom ramen för lajvhobbyn. Om hur man arrangerar, hur det känns att vara nybörjarlajvare, vad man ska tänka på när man ska fantasylajva, hur man använder sig av metatekniker på lajv… Kanske är du extra duktig på något eller finner något inom lajv extra intressant och vill berätta om det! Håll i en föreläsning!

Lajv: du kan arrangera ett minilajv på några timmar. Det kan vara ett superkort lajv på bara en timme, eller ett längre på 4 timmar eller så. Blackbox, värdshuslajv, post-ap, diskbänksrealism, politiskt eller ett myslajv, vad du nu är intresserad av att visa andra!

Workshop: kanske du är duktig eller intresserad av ett speciellt hantverk? Håll en workshop! Kanske du vill visa upp en speciellt metateknik eller djupdyka i något annat lajvigt som andra kan lära sig av.

Hur anmäler jag en programpunkt? 

Det kan du göra genom detta formulär! Klicka in dig på det och fyll i det. Om du hellre vill maila in din programpunkt kan du göra det till lajvlabbet@gmail.com. Sista dagen för att skicka in programpunkter är 31 augusti!

När du planerar din programpunkt behöver du fundera på några saker. Vad ska du arrangera, för hur många, vilken åldersgrupp riktar du dig till och hur lång tid tror du det kommer ta? Lajvlabbet kommer i år att arbeta för att både unga och gamla ska kunna komma och ha arrangemang att gå på. Vi kommer försöka ha en balans mellan programpunkter som passar både barn och ungdomar 12-15 och 15-18 år, samt för unga vuxna och äldre, 18 år och uppåt. När det gäller tiden kan du använda dig av dessa riktlinjer: en föreläsning bör inte vara längre än en timme, en workshop mellan 1-2 timmar och ett lajv bör inte vara längre än 4 timmar.

Hjälp med din programpunkt

Vill du bolla idéer, har frågor eller funderingar kring vad du skulle kunna göra, hör av dig till oss via mailen lajvlabbet@gmail.com! Under Lajvlabbet 2017 kommer vi försöka hjälpa dig som arrangör så långt det är möjligt med eventuell rekvisita, material till föreläsningar etc. Kolla på vad du kan tänkas behöva för att du ska kunna arrangera din programpunkt så ser vi vad vi kan hjälpa dig med!

DSCN3544