Schema

Fredag

17:00 Dörrarna öppnas

18:00 Välkomnsinformation Lokal: Stormen

19:00 – 23:00 Rockstjärnor och assistenter Lajv av Elin Dalstål Lokal: Stormen

19:00 – 23:00 Syjunta Workshop av Sanna Hedlund Lokal: Café

Lördag

10:00 – 12:00 Sagan om Gruppen Lajv av Erland Nylund Lokal: Miranda

10:00 – 12:00 Juggernaut Lajv av Linus Råde Lokal: Sverok

12:00 – 14:00 Lajvloppis Lokal: Café

13:00 – 17:00 Serrigond – Vin och Uppror Lajv av Ina Wede Lokal: Miranda

13:00 – 17:00 Medeltidsdans Workshop av Erica Kolppanen Lokal: Stormen

13:00 – 15:00 Att spela på våld Workshop av Elin Dalstål Lokal: Sverok

17:45 – 18:45 Lajvpresentation Lokal: Stormen

19:00 – 23:00 En vampyrs begravning Lajv av Rasmus Leijon Lokal: Stormen

19:00 – 22:00 Snart fullmåne Lajv av Emmelie Nordström Lokal: Miranda

Söndag

10:00 – 12:00 Att lajva kring attraktion, sex och sexualitet Workshop av Elin Dalstål Lokal: Sverok

10:00 – 12:00 Da Capo Lajv av Joel Carlquist Lokal: Stormen

13:00 – 15:30 Här är vi alla vänner Lajv av Sanna Hedlund Lokal: Miranda

13:00 – 15:30 Annorlunda etik och sociala regler på lajv Workshop av Joel Carlquist Lokal: Café

16:00 Avslutning Lokal: Café

16:30 Städning

Arrangemang och programpunkter

Lajv

En vampyrs begravning

Ett lajv som utspelar sig i en realistisk vampyr-setting i modern tid. Spelarna utforskar liv, utanförskap, sorg och skuld i ett samtal och känsloliv kring en vän, älskares och bundsförvants begravning.

För deltagare som är 15 år och uppåt.

Arrangör: Rasmus Leijon

Här är vi alla vänner!

Välkomna till bostadsrättsföreningen Gråsvalans årsmöte! Vi bjuder på fika och på dagordningen står bland annat fasadrenovering.

Lajvet är ett kort och humoristiskt vardagslajv om ett årsmöte i en vanlig bostadsrättsförening, komplett med styrelsekupp, arga lappar och diskussioner om vems katt det är som skiter på gräsmattan.

Arrangör: Sanna Hedlund

Rockstjärnor och assistenter

Man spelar ett band på turné och assistenterna som får det hela att funka. Från bandets upptäcks, till första turnen, genombrotten och fram till när allt spårar ut. Bandmedlemmarna kommer vara struliga och assistenterna kommer få jobba hårt för att ta hand om bandets känslor, relationer och problem, plus sina egna.

Arrangör: Elin Dalstål

Sagan om gruppen

Ett lajv som utgår ifrån gruppteorimodellen IMGD för hur grupper utvecklas. Deltagarna får en kort genomgång av modellen och de olika faser som den beskriver att en grupp går igenom, och får sedan gestalta en samling karaktärer i var och en av faserna. Med gruppen i fokus byggs en berättelse som både står på egna ben och som kan ge en lärorik upplevelse.

För deltagare som är 15 år och uppåt.

Arrangör: Erland Nylund

Hug him and Die

Hug him and Die är ett kort, spelledarlöst scenario för tre till sex spelare som utforskar känslorna hos en ung homosexuell kille som brottas med attraktionen till sin bästa vän. Det är en berättelse om ung kärlek, rädsla, längtan och hopp.

Hug him or die är ett nanolajv med kort speltid, korta instruktioner och få roller. Det kan spelas med enbart en skriftlig instruktion och utan spelledare, även för nybörjare. Instruktionerna är skrivna på engelska, men spelet kan spelas på valfritt språk.

Arrangör: Erland Nylund

Juggernaut

JUGGERNAUT is a live-action game about free will for 4-6 players and 1-2 hours that plays like a creepy Twilight Zone episode and requires almost no prep. Replay value is high and it is always weird and intense to play.

För deltagare som är 18 år och uppåt.

Arrangör: Linus Råde

Serrigond – Vin och Uppror

En kväll på en hamnkrog på Pärlöarna, en ögrupp i södra delen av världen. Deltagare kommer spela invånare från folkgruppen Liri på Pärlöarna (som nu öppnas upp som spelbar) under en trevlig krogkväll samtidigt som missnöjet växer med kolonialmakterna som anser sig äga ögruppen. Kanske är det dags att äntligen utropa sig till en självständig nation?

Vill du veta mer om Serrigonds lajvvärld eller folkgruppen som kommer att spelas på lajvet?

Kolla på https://sites.google.com/site/serrigond/home och https://sites.google.com/site/serrigond/folkslag/paerloearnas-maenniskor

Arrangör: Ina Wede

Snart fullmåne

Umeå, i en avlägsen framtid, där varulvar existerar. Alla spelar varulvar som gömt sig, eftersom stadens vaktstyrkor är ute oh söker efter alla som kan tänkas vara just varulv för att fängsla dem. Kanske kommer man inte tillbaka efter det. Men det finns kanske en hjälp. En slags magisk sten som gör att man inte förvandlas till varulv under fullmåne. Vart är den? Och hur använder man den? Blir ett lättsamt lajv med problemlösande i centrum!

Arrangör: Emmelie Nordström

Da Capo

En olycka drabbar dig. När du vaknar upp minns du inte vem du är, din personlighet är som bortblåst. Bara några få fragment av personer i ditt liv finns kvar i minnet, individer som var viktiga. I dina tankar drar impulser dig åt olika håll, vem ska du bli? Hinner du bli en bättre människa innan dina minnen kommer tillbaka?

Da Capo är ett minimalistiskt, absurdistiskt lajv som utspelar sig i en människas tankar. Lajvarna spelar olika impulser och motivationer hos en person som tappat sitt minne och formar en ny personlighet.

Arrangör: Joel Carlquist

Workshops

Medeltidsdans

Lär dig dansa olika sorters dans från medeltiden och renässansen, för att användas på lajv eller medeltidsfester. Inget krav på förkunskapskrav eller tidigare danserfarenhet.

Arrangör: Erica Kolppanen

Att spela på våld

En diskussion och workshop om olika sätt att spela ut våld på lajv? Hur gör man det snyggt och säkert? Vilken funktion fyller våld på olika lajv? Vi diskuterar och testar allt från bofferstrid, hot, teaterörfilar till hur man agerar ut en tortyrscen.

Arrangör: Elin Dalstål

Att lajva kring attraktion, sex och sexualitetet

Att spela kring attraktion på lajv kan vara både knepigt och utmanade. Kom och testa metoder hur man kan spela kring sex och attraktion. På samma sätt som man kan spela på mord utan att faktiskt mörda någon, finns det sätt att spela kring sex utan att faktiskt ha sex med folk.  Workshoppen består både av övningar och diskussioner till exempel om gränsdragningar, förberedelser och eftersamtal.

För deltagare som är 18 år och uppåt.

Arrangör: Elin Dalstål

Syjunta

Vill du ha hjälp att måtta ut en toile? Vill du ha tips på hur man kan sy en mantel eller bara sällskap medan du handfållar din tunika?

Ta med dina halvfärdiga syprojekt, dina idéer eller bara ett tyg för att rita av mönster! Vi har symaskiner och kakor men övrigt material får man ta med själva.

Arrangör: Sanna Hedlund

Annorlunda etik och sociala regler på lajv

En diskussion om hur man kan lajva kring andra etiska grunder och sociala regler än de vi är vana med. Om det är uttalat den starkes rätt på ett post-apokalyptiskt lajv, eller ett Sci-Fi-lajv som utspelar sig i ett fullkomligt jämställt samhälle behöver man arbeta med hur man närmar sig sin vision.

Hur förverkligar man sin värld? Hur får man lajvare att förhålla sig till en annorlunda livssyn? Hur ser man till att lajvare känner sig trygga i de nya förhållningssätten?

Diskussionen kommer att vara modererad, med inspiration från det kommande lajvet Älvornas Hov.

Arrangör: Joel Carlquist

Övrigt

Året som kommer: Presentation av lajv

En chans för arrangörer och deltagare att kort presentera vilka lajv som kommer att arrangeras nästkommande år, med fokus på de som sätts upp i Västerbotten.