Vad är lajv?

Lajv känns också igen under levande rollspel och kan lättast beskrivas på detta sätt: 

Tänk dig att du läser en intressant bok eller ser en fängslande film. Tänk dig nu att istället för att vara en passiv iakttagare av berättelsen, är du en del av den. Du upplever den och är dessutom med att forma berättelsen tillsammans med andra lajvare. Det är som att spela teater där du tar dig en påhittad roll och spelar den mot och med andra deltagares påhittade roller. Det finns dock inget manus och inte någon publik. Allt bygger på gemensamt utbyte, skapande av berättelsen och upplevelser.

 

Lajvhobbyn består av många olika människor som skapar och deltar på många olika lajv. Alltifrån fantasylajv där du kan spela alv och orch och storslagna hjältar, till mysterielajv där du kanske löser en mordgåta eller något annat mysterium. Det finns lajv som passar de flesta deltagare, i både utförande, storlek och handling.

 

Under Lajvlabbet kommer vi erbjuda våra deltagare så många olika sorters lajv som vi kan få plats med! Lajv som är lättsamma och roliga, lajv som är allvarliga, lajv för barn och ungdomar och lajv för vuxna. Vi ska försöka täcka in olika genrer; fantasy, sci-fi, skräck, vampire, diskbänksrealism, post-apokalyptiskt osv!